Β’ Κύκλος Διαδικτυακής Σχολής Γονέων

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023  ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 7-12 ετών. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) διαδικτυακές συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ και μία δια ζώσης στο τέλος του κύκλου.

«Γονείς είμαστε, λάθη κάνουμε, δεν υπάρχει δα και σχολή γονέων!» Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από τους γονείς μας και πόσες άραγε θα την πούμε εμείς στα δικά μας παιδιά; Κι όμως υπάρχει!

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

  • Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

 

  • Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

 

Πρόγραμμα Β’ κύκλου:

Γενικός Συντονιστής: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές:   Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός

Ηρώ Στούμπου, Ψυχολόγος

Δήμητρα Αντωνοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός

Χρυσάνθη Σοφιανοπούλου, Εκπαιδευτικός

Φιλίππα Τουμπακάρη, Εκπαιδευτικός

 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 18.00-20.00: Οι σχέσεις του ζευγαριού – Ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 18.00-20.00: Αγάπη για το παιδί, αλλά πώς πρέπει να εκδηλωθεί; Τι δεν είναι αγάπη; – Πώς δημιουργούνται συναισθήματα μειονεκτικότητας;

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 18.00-20.00:  Το σχολικό περιβάλλον ως μέσο κοινωνικοποίησης – Εκκλησιαστική αγωγή του παιδιού

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 18.00-20.00: Οριοθέτηση στη συμπεριφορά των παιδιών – Πειθαρχία

 

*Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση ενημέρωση μας. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής (μέχρι την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023), η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Mail: protovoulia21@gmail.com, 210 2019922