Γ΄ Κύκλος Σχολής Γονέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ΄ΚΥΚΛΟΥ

 

  Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
2023-2024
(γονείς με παιδιά 13-18 ετών)


Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά ο τρίτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας»για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 13-18 ετών. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) διαδικτυακές συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ και μία δια ζώσης στο τέλος του κύκλου.

Στη Διαδικτυακή σχολή μας, διαλεγόμαστε με ερωτήματα που απασχολούν όλους μας, όπως: Πώς είναι να είσαι γονιός; Γονείς γεννιόμαστε ή γινόμαστε; Είναι ρόλος στιγμής ή ρόλος ζωής; Είναι φόρμουλα για όλους ή κατά περίπτωση; Είναι βήματα απαρέγκλιτα ή προσαρμοζόμενα; Αφορά όλους ή μερικούς; Πώς διαμορφώνονται οι ταυτότητες και οι σχέσεις στην οικογένεια και τη ζωή εν γένει με τον ερχομό του παιδιού;.

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;
 Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

 Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.