Ευχές

«Δεν θα φοβηθώ επειδή Εσύ είσαι μαζί μου» (Ψαλμός 22)

 

Για να φτάσουμε αυτές τις μέρες να γιορτάζουμε την κατά σάρκα γέννηση του Θεού, μια έφηβη κοπέλα, η Μαριάμ, προσφάτως αρραβωνιασμένη στην καρδιά μιας αυστηρής, τυπολατρικής και πατριαρχικής κοινωνίας, δέχεται με θάρρος την αναπάντεχη ανακοίνωση του Αγγέλου να φέρει στον κόσμο ένα μωρό, την προέλευση του οποίου δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει στον αρραβωνιαστικό της χωρίς τη βοήθεια του Θεού.

Τί θα γινόταν αν ο μνηστήρας της την αμφισβητούσε και την παρέδιδε προς τιμωρία με την κατηγορία της μοιχείας; Λιθοβολισμός και διαπόμπευση.  Αυτά ήταν τα δεδομένα της. Η εμπιστοσύνη της Μαριάμ στον Θεό της όμως, η σιγουριά της ότι δεν θα την αφήσει μόνη της, ότι δεν θα την εγκαταλείψει, ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο της. Γεμάτη θάρρος και εμπιστοσύνη, συναινεί να γεννηθεί μέσα της ο Χριστός.

Ας έχουμε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας ως Ορόσημο∙ Ένα ορόσημο για τη συνέργεια του Θεού με τον άνθρωπο, για την δύναμη της ελεύθερης βούλησης, για τις δύσκολες αποφάσεις και τη σιγουριά ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει να τις σηκώσουμε μόνοι μας, για τη γέννηση της Ελπίδας, για την βεβαιότητα της αφοσίωσης του Θεού στο αγαπημένο Του πλάσμα.

 

Καλή Χριστού γέννα.

Ο Συντονιστής και τα Στελέχη της Πρωτοβουλίας