Οικοδομώντας Κοινωνίες Χωρίς Βία

Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου το τετραήμερο οικογενειών που διοργάνωσε το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για τη πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα θερινό πρόγραμμα με θέμα: “Οικοδομώντας Κοινωνίες Χωρίς Βία“, στο οποίο έλαβαν μέρος 19 οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια η θεματική του τετραημέρου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αλλαγή των λανθασμένων στάσεων ζωής, οι οποίες συχνά οδηγούν στη βία.

Στη διάρκεια του τετραημέρου οι οικογένειες, με οδηγό τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, συμμετείχαν σε δράσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ομαδικότητα και το μοίρασμα, δύο σημαντικές προϋποθέσεις  ώστε να οικοδομήσουμε κοινωνίες χωρίς βία.

Το τετραήμερο τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος.

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς του, στον  Άγ. Λαυρέντιο Πηλίου.