Τετραήμερο Οικογενειών #Άγιος Λαυρέντιος # Πήλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου το τετραήμερο οικογενειών που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για τη πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα θερινό πρόγραμμα με θέμα: “Μα πού είναι τέλος πάντων ο Θεός;”, στο οποίο έλαβαν μέρος 17 οικογένειες. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διαλεχθούν με την ύπαρξη του Κακού στον κόσμο και τη δοθείσα από τον Θεό ελευθερία του ανθρώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια η θεματική του τετραημέρου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αλλαγή των λανθασμένων στάσεων ζωής, οι οποίες συχνά οδηγούν στη βία, μια πραγματικότητα που ταυτίζεται με την έννοια του Κακού.

Στη διάρκεια του τετραημέρου οι οικογένειες, με οδηγό τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, συμμετείχαν σε δράσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ομαδικότητα, το μοίρασμα, αλλά και μια ορθή θεώρηση για το πρόσωπο του Θεού.


Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς του, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.